Életmód

“Nem számít, mit gondolnak rólam mások” – napunk hőse a 11 éves balett-táncos fiú

A 11 éves Gabe tánccsoportjában az egyetlen fiú, de ez egy percig sem tántorítja el attól, hogy azt csinálja, amit igazán szeret.

“Amikor valakinek elmesélem, hogy táncos vagyok, az illető szinte mindig nagyon meglepődik. De olyan is van, hogy negatívan reagál, és beszól arra, amit csinálok” – kezdi a 11 éves Gabriel Romero, akihez leggyakrabban azt szokták hozzávágni, hogy amit csinál, az egyáltalán nem férfias.

Szerencsére a fiúcskát nem zavarják a gonosz megjegyzések. Számára mindegy, hogy kritikusa idősebb vagy épp vele egykorú, elengedi a füle mellett a beszólást. “Nem érdekel mások véleménye, mert azt csinálom, amit a világon a legjobban szeretek. Táncolok.

Gabe a 60 Second Docs című műsornak bevallotta, tánccsoportjában ő az egyetlen fiú, ami néha azért elszomorítja picit. “Persze, hogy szeretném, ha több fiú lenne a csoportban, de az igazság az, hogy a kortársaim többsége a balettet túlságosan lányosnak tartja, és inkább focizik. Pedig ahhoz, hogy jó táncos lehess, pontosan ugyanannyi energiát kell befektetned, mint ahhoz, hogy jó focista legyél. Sőt!

A fiúcska arra biztatja minden kortársát, hogy igenis vállalják fel, ha érdeklődnek a tánc iránt, és ne foglalkozzanak a negatív megjegyzésekkel.

Olvass még többet a balettről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top