Életmód

20 ingyenes kerékpárpumpát telepít a főváros

Többek között most már a Margitszigeten, a Liszt Ferenc téren és a Hűvösvölgyi úton is van telepített, ingyenesen használható kerékpárpumpa, amelyeket hivatalosan tegnap avatott fel a Fővárosi Önkormányzat.

A felmérések szerint az elmúlt 20 évben megtízszereződött a kerékpáros-forgalom Budapesten, a fővárosiaknak jelenleg a 7 százaléka szinte naponta kerékpározik, a belvárosban pedig ez a szám még magasabb. Ezért látta szükségesnek a Fővárosi Önkormányzat, hogy ingyenes kültéri pumparendszert telepítsen. A projektet az önkormányzat városarculati cége, a BVA Nonprofit Kft. valósította meg, szakmai partnere pedig a Magyar Kerékpárosklub volt.

via GIPHY

A BVA összesen húsz darab pumpát fog telepíteni és karbantartani Budapest különböző, a biciklisek által kedvelt, frekventált pontjain. Első körben ebből jelenleg 10 pumpát helyeztek ki az alábbi helyszíneken: Margitsziget északi és déli része (XIII.), Liszt Ferenc tér (VI.), Szent Gellért tér (XI.), Újpest – Városkapu (IV.), Weiss Manfréd út (XXI.), Hűvösvölgyi út (II.), Pesti út (XVII.), Római Part (III.), Kápolna utca (X.).

Megjegyeznénk, hogy ezeken a pontokon kívül is van már Budapesten kitelepített kerékpárpumpa, néhány évvel ezelőtt például a Vérmezőn, tavaly pedig Kőbánya-Újhegyen adtak át egy kerékpáros-pihenőhelyet, ahova a pumpán kívül ivókutat és szerszámokat is elhelyeztek.

A további 10 – meglepően elegáns – pumpa felszerelése még idén nyáron megtörténik Budapest forgalmasabb részein. 

20 ingyenes kerékpárpumpát telepít a főváros

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top