Életmód

Ezt tanácsolta unokájának a 90 éves nagyi a halála előtt

A nagyikra általában amúgy is érdemes hallgatni, mert a tapasztalataikat nem a hangyák hordták össze, de a cikkben szereplő nagyi még ráadásul kifejezetten nagy éleslátással rendelkezett a világ dolgai felől. A halála előtt a következőket tanácsolta az unokájának.

1. Lélegezd be a jövőt, lélegezd ki a múltat. Mindegy, hol vagy és min mész keresztül, mindig higgy benne, hogy van fény az alagút végén. Tedd meg, ami tőled telik, de amit nem tudsz irányítani, azt engedd el. Mert ha mindent megtettél a legjobb tudásod szerint, akkor nyugodt lelkiismerettel léphetsz tovább.

2. Az élet lehet egyszerű. Csak úgy kell döntened, hogy egyszerre egy dologra koncentrálsz. Nem kell egyből megoldanod mindent itt és most. Lélegezz, legyél jelen az életedben és fókuszálj.

3. Hagyd, hogy mások azt gondoljanak rólad, amit akarnak. Akkor is mondd ki a véleményed, ha ez másoknak nem tetszik. Azzal, hogy önmagad vagy, olyan szépséget adsz az élethez, ami még nem létezett előtte. Úgyhogy sétálj végig az utadon nagy önbizalommal, és ne várd el másoktól, hogy megértsenek vagy elfogadjanak téged. Lényegtelen a véleményük.

4. Nem az vagy, aki régen voltál, és ez rendben van. Megbántottak, történtek jó és rossz dolgok veled, ezek együtt formáltak olyanná, amilyen ma vagy. Az évek során túl sok minden történik, olyan dolgok, amik megváltoztatnak, tanítanak és arra kényszerítenek, hogy fejlődj. Ahogy halad az idő, senki sem marad ugyanolyan, de egyesek esetleg megjegyezhetik, hogy mennyire megváltoztál. Válaszold azt, hogy “Persze, hogy megváltoztam. Erről szól az élet. De attól még ugyanaz az ember vagyok, csak kicsit erősebbé váltam.”

Ezt tanácsolta unokájának a 90 éves nagyi a halála előtt

5. Minden, ami veled történik, segít a fejlődésben. Még akkor is, ha jelenleg ezt nehezen veszed észre. A körülmények vezetnek, kijavítanak, tökéletesítenek. Úgyhogy bármit is csinálsz, reménnyel telve csináld, hogy nem egy végleges állapotban vagy, csak egy állomáson.

6. Ne gazdag, hanem boldog akarj lenni. A végén rájössz majd, hogy életed legjobb napjainak semmi köze nem volt a pénzhez vagy teljesítményhez. Ne keress speciális, nagy és extrém boldogságot, csak olyan pillanatokat, amelyek mosolyra fakasztanak.

 

7. Figyelj azokra, akikkel törődsz. Néha azt mondják a szeretteid, hogy jól vannak, de a szemükbe kell nézned, és meglátni, ha nem mondanak igazat. Ha pedig valaki csak akkor keres, ha szüksége van rád, ne sértődj meg, inkább érezd megtiszteltetésnek, hogy nálad keres menedéket, és tőled kér segítséget élete nehéz helyzeteiben.

8. Jobb úgy visszatekinteni az életedre, hogy azt mondod: “El sem hiszem, hogy ezt megtettem!”, mint azt mondani, hogy “Bárcsak megtettem volna!” Ne úgy éld le az életedet, hogy másoknak akarsz megfelelni, mert úgysem sikerül. Szeresd magad annyira, hogy a saját elvárásaidnak felelj meg kizárólag.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top