Életmód

Bokáig ért a galambürülék egy pécsi bérlakásban – fotók

Néhány éve felszívódott az egyik pécsi önkormányzati lakás bérlője, aki elfejtette bezárni a lakás ablakát. Az évek alatt az ingatlant a galambok vették birtokba, amelyek után 30 zsák galambürüléket takarítottak össze az önkormányzat emberei.

Hihetetlen fotók kaptak szárnyra a Facebookon, amelyeken az látszik, hogy fehér ruhás, maszkos takarítók zsákszámra hordják ki a madárürüléket egy erkélyes lakásból. A fotókat az egyik szomszéd készítette, szerinte legalább harminc zsák guanót hoztak ki a védőruhás emberek a szomszédos lakásból.

A Nagy Ferenc téri társasház lakói már évek óta komoly harcot folytattak a galambokkal, aminek talán most vége szakad. 

Az önkormányzat a Szabad Pécsnek elmondta, hogy bejelentést kaptak a lakást érintő higiéniai problémáról, de mivel a bérlő nem volt elérhető, így a város tulajdonosként intézkedett a bent felhalmozódott madárürülék eltávolíttatásáról, a lakás fertőtleníttetéséről, emellett megtette a lépéseket, hogy újra birtokba vehesse az ingatlant.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top