Életmód

Akkor csap le a zivatar, mikor már megörülnénk a jó időnek

Változékony időjárással, zivatarokkal és meleggel kezdődik a hétvége.

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződésre, több-kevesebb napsütésre és összességében többfelé záporra, zivatarra kell számítani az OMSZ jelentése szerint. Emellett főként az északi, északkeleti országrészben heves zivatar is kialakulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében. Az éjszaka első felére kissé megnyugszik felettünk a légkör, az ország legnagyobb részén átmenetileg megszűnik a csapadéktevékenység, de hajnaltól ismét egyre többfelé kell csapadékra számítani.

Szombaton a felhős égkép lesz a jellemző, emellett a Dunántúlon és délen néhány órás napsütés is várható. Napközben többfelé valószínű eső, zápor, zivatar, a Dunától keletre továbbra is előfordulhatnak heves zivatarok is. Szombaton késő délutántól előbb a Dunántúlon, majd keletebbre is fokozatosan megszűnik a csapadék, ezzel párhuzamosan estére már jelentősen csökken a felhőzet. Pénteken a délnyugati, szombaton az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, de zivatarok környezetében akár komolyabb szélrohamok is lehetnek. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 19 és 25 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a legmelegebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top