Életmód

Hard Dog Race: Gyerekek is indulhatnak a hatlábú futóversenyen

Egyre nagyobb ismertsége és sikere van a magyar ötletből született hatlábú futóversenynek, a Hard Dog Race-nek, amelyen ember és kutyája egyszerre teljesítenek különböző akadályokat. Idén már gyerekek is indulhatnak az élményversenyen.

Már érkeznek a nevezések a Hard Dog Race Junior futamára, amelyet idén először rendeznek meg Piliscséven, a motocrosspályán. Időpontja június 9., ami egybeesik a felnőttek Base versenyének időpontjával és helyszínével is. A szervezők 8 és 14 év közötti gyerekek jelentkezését várják, akiknek versenyen 2 kilométert és 8 akadályt kell teljesíteniük kutyájukkal közösen. Eddig a legfiatalabb nevező 9 éves.

A szervezők azt tanácsolják, hogy csak olyan gyermek induljon saját vagy jól ismert, a családhoz tartozó kutyával, akire az eb hallgat. Érdemes mérlegelni, hogy a gyermek elég érett-e ahhoz, hogy megértse négylábú versenytársa igényeit, hogy belássa saját korlátait és azt, hogy nem a mindenáron való győzelem, hanem a közös teljesítmény a fontos.

Nemcsak a gyerekek, hanem a 14–18 év közötti ifjak is nevezhetnek, ők a felnőtteknek kialakított akadálypályán mérhetik össze maguk és hűséges kutyájuk tudását a többiekével.

A Hard Dog Race-en bármilyen fajtájú, méretű, 12 hónaposnál idősebb, beoltott, chippel ellátott, féreghajtott, egészséges, szociális kutya részt vehet. A verseny egy örökbefogadó nap is, melyre kitelepülnek az együttműködő állatmenhelyek: az Ebárvaház, A tetovált állatmentők, a Retriever Rescue és a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület.

Korábban már bemutattuk nektek a Hard Dog Race versenyt, amelynek ötlete Púza András volt katona, kutyavezető tűzszerész fejéből pattant ki, akit afganisztáni tapasztalatai is inspiráltak a verseny létrehozására. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top