Életmód

Történelmet írnak a szerb légitársaság pilótanői

Történelmet írt a szerb légitársaság azzal, hogy csak nőkből állította össze legújabb csapatát. A két pilótából és négy utaskísérőből álló légi személyzet tegnap mutatkozott be.

Két pilótával és négy utaskísérővel indult történelmi útjára az első női repülőszemélyzet, akiket az Air Serbia hozott össze egy csapatba. A nőkből álló legénységet tegnap mutatta be Facebook-oldalán a szerb légitársaság. A hatfős legénység a Nicola Tesla repülőtérről szállt fel szerda délután.

Bár a szerbek állították össze az első állandó női legénységet, az indiaiak megelőzték őket egy pár hónappal. Idén márciusban ugyanis felszállt egy repülőgép Indiából, hogy nőnap alkalmából körberepülje a Földet. A pilótafülkében nők teljesítettek szolgálatot, és a légiutas-kísérők is nők voltak, de még a földi utasfelvételnél, a járattal kapcsolatos további földi szolgálatban és az irányítótoronyban is csak nők dolgoztak

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top