Életmód

Egy francia orvos megmondja, miért érdemes meztelenül aludni

A francia orvos szerint, ha mélyebben akarsz aludni, dobd le a pizsamád!

A francia kardiológus és dietetikus, dr. Frédéric Saldmann szerint az izzadtságnak nincs helye a paplan alatt! Dr. Saldman többek között azt kutatja, mivel segíthetjük elő a minél mélyebb és pihentetőbb alvást, és úgy gondolja, a pizsama gátat jelent ebben.

Egy francia orvos megmondja, miért érdemes meztelenül aludni

 Először is, dr. Saldman szerint, sötétítsünk be teljesen, tüntessük el még a legapróbb fényforrást is. Majd gondoskodjunk róla, hogy a szoba hőmérséklete ne haladja meg a 18 fokot. Csak javíthatunk az alvásunkon, ha e mellé még a pizsamánktól is megválunk, és anyaszült meztelenül bújunk a takaró alá.

A doktor szerint, ha csökketjük a test hőmérsékletét, azzal mélyíthetjük az alvásunkat, és kevesebb valószínűséggel riadunk majd fel az éjszaka közepén. De nemcsak az alvásunk minőségét javíthatjuk mindezzel, hanem még az anyagcserénket is gyorsíthatjuk. A meztelenül alvás mellett dr. Saldmann szerint egy lefekvés előtti hideg zuhany is a javunkra válhat. Ti kipróbáljátok a tippeket?

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top