Életmód

13 éves fiú alázta a felnőtt golfozókat a balatoni kupán

Egy 13 éves fiú nyerte az évadnyitó versenyt Balatonudvariban. A golfozók versenyében ilyen fiatal győztest még sosem avattak. Kötél Bence sporttörténelmet írt a hétvégén.

A 13 éves Kötél Bence idegei minden bizonnyal kötélből lehetnek, hiszen magabiztos versenyzéssel nyerte meg a Magyar Golf Szövetség szezonnyitó versenyét, a 28. Magyar Kupát Balatonudvariban.

A hétvégi versenyen a rájátszás döntött, ugyanis a két napos stroke play versenyt követően a junior válogatott Kötél Bence és Horváth Joseph, a Balaton Golf Club szenior versenyzője álltak az első helyen. A rájátszás a fiatal tehetség javára dőlt el, így ő nyerte az évad első versenyét.

Nettó kategóriákban is kiosztották a díjakat, a legjobb férfi és női felnőtt, szenior és junior kategóriákban díjazták a győzteseket. Nagy öröm, hogy a zárófordulóban a 12 éves junior válogatott versenyző, Szántó Sára a 15. szakaszon hole in one-t ért el, vagyis egyből a lyukba ütött. Ilyesmire sem akadt korábban példa  adta hírül a Magyar Golf Szövetség.

A 13 éves Kötél Bence nyerte a golfozók idei első versenyét
A 13 éves Kötél Bence nyerte a golfozók idei első versenyét

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top