Életmód

A világítás is befolyásolja a fogyókúrádat

Gondoltad volna, hogy még a fény – vagy annak hiánya – is hatással van a fogyókúrádra?

Azt gondolnánk, hogy az éttermek különböző világításai a dekoráció részeként a hangulatot hivatottak befolyásolni, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy arra is hatnak, mit rendelünk és mennyit eszünk! Legalábbis ezt állítja egy új tanulmány, ami a Journal of Marketing Research folyóiratban jelent meg.

A világítás is befolyásolja a fogyókúra eredményességét - állítja egy új kutatás

A kutatók 160, négy különböző étteremláncba betérő embert vizsgáltak. Az eredmény őket is meglepte: azok a vendégek, akik jól megvilágított helyre ültek, nagyobb valószínűséggel rendeltek egészséges fogásokat, mint azok, akik homályos, sötétebb helyen telepedtek le. Világosban például többen rendeltek grillezett vagy sütőben sült ételeket, míg a sötétebb helyeken átlagosan 39 kalóriával többet fogyasztottak.

Hogy ezt az eredményt alátámasszák, a kutatók 700 egyetemistát is bevontak a kutatásba. Egyik csoportjuknak étkezés előtt koffeintablettát adtak – őket nem befolyásolta, hogy fényes vagy sötét helyen ülnek, egészségesebb ételeket választottak. Ezért feltételezik a tanulmány írói, hogy valójában akkor döntünk az egészségesebb ételek mellett, ha alapból energikusabbak, éberebbek vagyunk. 

Olvass tovább fogyókúra témában az NLCafén:

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top