Életmód

Narkolepsziával is lefutott egy maratont

24 éves korában derült ki, hogy narkolepsziás, de a fiatal nő nem hagyta, hogy bármiben megakadályozza a betegsége.

Julie Flygare sokáig senkinek nem árulta el, hogy narkolepsziás. Egyszerűen nem akarta látni az emberek reakcióit. Amikor elmondta valakinek, sokan nem vették komolyan. 2007-ben, Julie akkor volt 24 éves jogászhallgató, diagnosztizálták nála a betegséget – számolt be a CNN.

Julie már 33 éves, és a saját alapítványa van, ami az alvással, az alváshoz kapcsolódó betegségekkel foglalkozik. Azt mondja, ma már azért beszél a betegségéről, mert szeretné, ha a narkolepszia nem egy kinevetett dolog lenne.

Julie minden döntését a betegsége határozza meg: hogy mikor eszik, dolgozik, vezet, vagy éppen alszik. Többféle gyógyszert szed, van éjszakára és van nappalra. Például azt kevesen tudják, hogy  a narkolepsziások gyakran nem alszanak éjszaka. A gyógyszereivel szabályozza, hogy például akkor legyen a legéberebb, amikor dolgoznia kell, és az sem mindegy, mikor eszik.

Julie azért is különleges, mert nem szerette volna, hogy a narkolepszia megakadályozza bármiben, ezért benevezett egy maratonra. Szerinte narkolepsziásnak lenni sokkal nehezebb, mint lefutni egy maratont. Julie tényleg lefutotta a maratont, könyvet írt, és előadásokat tart, hogy megismertesse az emberekkel ezt a betegséget, és a sorstársainak erőt adjon, példát mutasson, hiszen narkolepsziával is elképesztő teljesítményre képes az ember.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top