Életmód

Egy hétig tartotta markában az áprilisi tél az erdészt

A Bükk-fennsíkon ragadt egy erdész az áprilisi havazás következtében. A férfi hosszú napokig az áram nélküli vadászházban volt kénytelen meghúznia magát, mivel 80 centis hóréteg zárta el a külvilágtól.

A szilvásváradi erdészeknek kellett kollégájukat kiszabadítaniuk a hó fogságából – számolt be az esetről Bognár Bence, az Egererdő Zrt. Szilvásváradi Erdészetének vezetője a heol.hu-nak. Múlt szerdán, éppen akkor, amikor az intenzív tavaszi havazás kezdődött, járt utoljára Hajdú Pál erdész a bükk-fennsíki csurgói vadászházban, és onnan már a hirtelen feltorlódott hóakadálytól lejönni nem is tudott. 

A külvilágtól 80 centis hóréteg zárta el, így kénytelen volt egy hetet a fennsíkon tölteni. A vadászházban volt elég étel és ital, egy vezetékes telefon és cserépkályha is, de áram például nem volt, mert az aggregátor nem működött. A felmentő sereg mostanra megtisztította az utakat a vadászházhoz, így Hajdú újra tudja folytatni munkáját.

A ház környékén jelenleg még 40 centiméteres a hó, de folyamatosan olvad – mondta Bognár Bence, aki azt is hozzátette, hogy a nagy szélben a legkevesebb kár a Bükk-fennsík környékén keletkezett, mivel ott a fák még nem voltak lombban, de lentebb a fenyvesek koronatörése igen nagy. A Szalajka-völgy és a Bükk-fennsík felé vezető utak csak most szabadulnak fel. A még fel-feltámadó szél jelenleg is akadályozza a munkát, így még körülbelül 1-2 hét, mire a helyreállítást és a kárfelmérést elvégzik a területen. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top