Életmód

Olcsóbban kapják a tojást a keresztények

Csodálatos példát talált a Délmagyar a pozitív diszkriminációra. Egy tiszaszigeti gazdálkodó olcsóbban adja a tojást a nagycsaládosoknak, a közmunkásoknak és a keresztyéneknek is.

Már napok óta kint van az a hirdetés az egyik tiszaszigeti buszmegállóban, gyönyörű tanyasi tojást kínál 25 forintos darabáron. Ez is remek ár, viszont ha az ember nyugdíjas, nagycsaládos, közmunkás, esetleg keresztény, akkor 20 forintért viheti darabját a tanyasi tojásnak.

Az akciónak a Délmagyar igyekezett utánajárni, s kiderítette, hogy a közmunkásoknak igazából nincs szükségük a tojásra, mert többségük tart baromfit otthon. Ők azon viccelődnek, hogy vajon hogyan ellenőrzi a keresztényeket a tojásos gazda. Az újság persze megkérdezte az akcióról annak kitalálóját is.

Kiderült, hogy Böjte Csaba dévai szerzetes ihlette az árengedményt, de ennél többet nem sikerült az okokról megtudni. A gazda nem ellenőrzi, hogy ki keresztény, nagycsaládos vagy közfoglalkoztatott, mindenkinek a becsületére bízza, hogy minek vallja magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top