Életmód

Itt a heavy metal jóga, de vajon mennyi köze van a jógához?

A legújabb jógás őrület a heavy metal zenére való ászánázás, de első hallásra nehéz elképzelni, hogy ez bárkire is nyugtató hatással lehet.

Alapvetően úgy tűnik, hogy a jóga és a heavy metal elég távol áll egymástól, de egy New York-i jógaoktató szerint azért nem összeegyeztethetetlenek. A zúzós zene iránt lelkesedő Saskia Thode óráin el lehet felejteni a szokásos spirituális relaxzenét. Helyette van headbanging és csápolás, ami bár tény, hogy nem annyira nyugtató, de a feszültség levezetésére – a hívei szerint legalábbis – pontosan annyira alkalmas lehet.

Itt a heavy metal jóga, de vajon mennyi köze van a jógához?

Thode órái az “omm” zöngetése helyett halálhörgéssel kezdődnek, ráadásul a heavy metal-rajongó jógi még saját metálihletésű pózokat is kitalált. A durva metál zenére a napüdvözlés helyett/mellett agresszív léggitározás és csápolás is – de az alábbi videóban meg is lehet nézni, hogy pontosan hogy is fest ez:

 

Bár a jógának láttuk már mindenféle fura válfaját az állatos jógáktól kezdve a Harry Potter-es jógáig, nem vagyunk meggyőzve róla, hogy ez tényleg hitelesen átadja a jóga szellemiségét… 

 

OddityCentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top