Életmód

Százegy évesen nyert aranyérmet az atlétanő

Százegy évesen nyert aranyérmet az indiai Man Kaur száz méteren hétfőn az aucklandi World Masters Games elnevezésű sportversenyen.

Szenzációs rekord született az aucklandi World Masters Games elnevezésű sportversenyen, ahol a 101 éves indiai Man Kaur egy perc 14 másodperc alatt futotta le a 100 métert. Azt hozzá kell tenni, hogy a vége felé a sprint inkább nyugodt sétává változott, az aranyérem mégis őt illette, mivel a százévesek és annál idősebbek korcsoportjából egyetlen nőként indult a távon.

“Jól szórakoztam és szerencsém is volt. Szeretnék még versenyezi” – nyilatkozott az indiai nő a győzelem után. A 101 éves atléta sportpályafutása parádés: csak 93 évesen kezdett sportolni, azóta már 17 aranyérmet szerzett.

A World Masters Games elnöke, Jennah Wootten szerint az indiai aranyérmes tökéletesen megtestesíti a játékok filozófiáját, amely szerint a sport mindenkié. Kaur aktív élete és sportszeretete mindenki számára inspiráló lehet.

A százméteres futás rekordját 29,83 másodperccel a férfiak között a 106 éves japán Mijazaki Hidekicsi tartja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top