Könnyebben rávesszük magunkat a sportra, ha a barátaink is csinálják

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Kiderült, hogy sokkal könnyebben rászánjuk magunkat egy kis mozgásra, ha körülöttünk mindenki más fitneszbajnok lett!
2017. 04. 21. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Próbáljunk olyan társaságba keveredni, ami lelkes sportmániásokból áll, esetleg válasszunk barátokat a tájfutó egyesületből, vagy csak szimplán vegyük rá a haverokat egy kis mozgásra. Mindegyik módszer segíthet, hogy mi is formába lendüljünk!

Könnyebben rávesszük magunkat a sportra, ha a barátaink is csinálják

A Nature Communicationsben publikált friss tanulmány szerint ugyanis a sportolás „ragadós”, azaz sokkal inkább hajlamosak lehetünk rászánni magunkat a mozgásra, ha a környezetünkben lévő közeli ismerőseink is sportolnak. Ez egyébként különösen érvényesül a nők esetében.

A mozgás és sportolás ugyanis kihozza az ember kompetitív énjét – kísérletek bizonyították, hogy ha a mellettünk futó barát többet és gyorsabban fut, akkor mi is emeljük az adagot, hiszen nem szeretnénk alulteljesíteni, puhánynak látszani mellette. Ez a versenyszellem pedig nagyon is pozitív hatással lehet ránk a mozgásban, hiszen segít kitolni a határainkat, amitől intenzívebb, eredményesebb lesz a sport.

Szóval ha motiválatlannak érezzük magunkat, próbáljuk meg először egy jó barátunkat elrángatni magunkkal – aztán majd megy minden magától!

 

Metro

Címkék: sportolás barátok
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus