Életmód

Bizarr fóbia: a saját köldökétől is fél az orvostanhallgató

Furcsa fóbiája van egy angol orvostanhallgató lánynak: fél a köldököktől. Még a sajátjától is.

Lauren Jones egy ritka fóbiában, úgynevezett omphalophobiában szenved, melynek következtében hányingert kap, és rájön az ájulás már a gondolatától is annak, hogy valaki megérinti a köldökét vagy akár bárki másét.

“Tudom, hogy lehetetlenül hangzik, de nem tudok megérinteni egy köldököt vagy elviselni azt, hogy az enyémet megérintsék. Ha valaki megérinti a köldökömet, úgy érzem, mintha a belső szerveim között nyúlkálna. Még a saját köldökömet sem tudom megérinteni” – magyarázta a 25 éves lány.

A saját köldökétől is fél az orvostanhallgató

Lauren a Leichesteri Egyetem orvosi karára jár. Egy alkalommal, amikor egy gyakorlati órán hasi vizsgálatot kellett végezniük a csoporttársaival, mindenki előtt pánikrohamot kapott.

A lány tisztában van vele, hogy le kell győznie a fóbiáját, ha orvos akar lenni, hiszen lesznek olyan vizsgái, amikor elkerülhetetlen, hogy hasakhoz és ezzel együtt köldökökhöz érjen. Egyelőre azonban nem látja, hogyan birkózzon meg a fóbiájával, saját bevallása szerint egyáltalán nem tudja kontrollálni.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top