Életmód

Elég itt rendet tenned, ha káosz van a lakásodban

Jóval egyszerűbb a rendrakás, mint gondolnád, csak tudni kell, hol lehet elérni a leglátványosabb eredményt.

Amikor nincs időd még arra is, hogy rendbe vágd a lakást, azt sem tudod, hol kellene kezdened, mert annyi minden van szanaszét, akkor legyőzve érezheted magad, és minden lesz a lakás, csak nem kellemes otthon a számodra. Szétnézel és azt érzed, ezzel nem bírsz el, ennyi mindent nem tudsz helyretenni, és legszívesebben leülnél a káosz közepén és elbőgnéd magad.

Vannak olyanok, akiknek a rendrakás és a takarítás az első helyen áll a prioritások között, és olyan természetesen megy nekik, mint másnak a légzés. De csak azért, mert ilyen könnyen megy pár embernek, nem lesz könnyű feladat másoknak. Nem csinálsz semmit rosszul, ha neked is nehéz rendet tartani otthon, épp csak nincsenek rá megfelelő stratégiáid.

Elég itt rendet tenned, ha káosz van a lakásodban

Mindegy, hogy a munkád, stressz vagy depresszió miatt nincs kedved, időd az élettered rendbe tételére, az biztos, hogy rendkívül negatívan befolyásolhatja a hangulatodat, ha otthon nincs melegséget árasztó, rendezett környezet körülötted. Ezért a legjobb, amit tehetsz magadért, ha nem akarod egyben legyőzni az elhanyagolt lakást, inkább elkezdesz kis lépésekben gondolkodni. Fókuszálj egyszerre csak egy dologra, mert így máris leküzdhetővé válik az akadály.

Mi legyen az első hely, amivel a leglátványosabb hatást érheted el? A padló.

Kezdd azzal a helyiséggel, ahol a legtöbbet tartózkodsz, mert így érzed majd azt, hogy nagyjából rendezett lett a lakás. A padló az első hely, ahol rendetlenség képződik, amikor nem pakolod el folyamatosan a cuccokat. Elhagyott ruhadarabok, játékok, lehullott csokipapír… Ha gyerekek vannak a háznál, akkor simán elburjánozhat a rendetlenség, és térdig érhetnek hamar a plüssállatok. Ha összeszedsz mindent, kidobod, ami a szemetesbe való, és a helyére teszed, amit helyre kell tenni, egyszóval megtisztítod a padlót, akkor minden más is sokkal tisztábbnak érződik majd a lakásban, ezzel pedig jelentősen csökken benned a frusztráció.

Ráadásul a padlóról felszedegetni a holmikat nem is olyan megerőltető, mint minden más feladat a takarításban, ezért amikor extrán semmi kedved nincs a házimunkához, akkor sem túl nagy fáradság ennyit megtenni magadért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top