Életmód

A nyílt utcán pofoztak fel egy 83 éves nénit Kecskeméten

Tettlegességig fajult a vita egy idős asszony és egy autós között.

Egy 38 éves kecskeméti nő 2017. február 3-án délelőtt az egyik kecskeméti nagyáruház parkolójából akart kikanyarodni, azonban elsőbbségadási kötelezettsége miatt meg kellett állnia. A jármű útvonalát keresztező gyalogos- és kerékpárúton haladt kerékpárjával a 83 éves asszony, aki az álló autó láttán a kerékpárról leszállt, majd a kialakult forgalmi helyzet miatt szóváltásba került a nővel. Ennek során a nő a kocsijából kiszállt, a nénihez lépett és nyitott tenyérrel nagy erővel pofon vágta. Az ütés hatására a sértett a földre esett, miközben a kerékpárja is eldőlt.

Miután az idős asszony a földről felkelt, a nő újra hozzálépett, és bal kézzel, nyitott tenyérrel ismét arcon ütötte. A sofőr tettlegességét észlelve a járókelők a néni segítségére siettek, rendőri intézkedést kértek és mentőt hívtak. A bántalmazás következtében az idős sértett arc- és csípőzúzódást szenvedett, amely 8 napon belül gyógyult. A sofőr cselekménye ennek ellenére súlyosabb megítélés alá esik, mert a sértett védekezési képessége a korára tekintettel korlátozott volt.

Az ügyészség az autó sofőrjét bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja, amely 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A szabadlábon lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

ugyeszseg.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top