Vírusfertőzéstől elment a hallása

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A halláskárosodást szenvedett jákói nő úgy döntött, leteszi a hallókészüléket, és saját erejéből újra megtanulja hallani a hangokat. Vannak bizonyos hangfrekvenciák, mint például a magas hangok, amelyek most is fájdalmat okoznak neki.
2017. 04. 15. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Vírusfertőzés támadta meg Ihárosi Renátát 19 éves korában, és elment a hallása. Ennek következményeként ki kellett cserélni a hallócsontjait, és protézist kapott mindkét fülébe. Nagyon várta már, hogy hallókészüléket kapjon, azt hitte, hogy azzal minden gondja megoldódik. Sajnos tévedett.

Amikor megérkezett a hallókészüléke, még rosszabb lett a helyzete. Nemcsak azt hallotta, amit az emberek mondtak neki, hanem a saját hangját is visszhangozni. Renáta ezért úgy döntött: leteszi a készüléket, és rákényszerítette magát arra, hogy figyeljen és tanulja újra a hangokat – írja a sonline.hu.

„Lehet fejleszteni a hallásom. A telefont is értem, vagyis inkább érzem: a mobilkészüléket a koponyacsontom egyes részeihez szorítom, ami vezeti a hangot. Rezonál, így hallom” – árulta el. 

 A fiatalasszonynak két fia van. A gyermekeit a siketek és nagyothallók iskolájába íratta be, hogy felkészüljenek arra a helyzetre, ha teljesen megsüketül, és utána is tudjanak egymással kommunikálni.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus