Életmód

A lustaság lehet a sikeres élet kulcsa

Hiába mondták az általános iskolában, hogy ha lusta vagy, semmi nem lesz belőled, úgy tűnik, ennek épp az ellenkezője igaz!

Gyerekkorunkban azt tanuljuk meg, hogy ha vinni akarjuk valamire, keményen kell dolgoznunk, ha pedig csak lustán henyélünk, valószínűleg egy híd alatt találjuk majd magunkat. Persze az első felével azért nem nagyon akarunk vitatkoni, és nem is bátorítunk senkit arra, hogy azonnal dobja félre a leckét/munkát/egyéb teendőket, de tény, hogy ennél valamivel azért árnyaltabb a kép.

A lustaság lehet a sikeres élet kulcsa 

Michael Lewis újságíró már több sikerkönyv szerzője, legújabb írásában pedig azt fejtegeti, hogy a lustaság valójában azt jelenti: “csak azt csinálom meg, amit igazán fontosnak gondolok”. Csak olyanba fektet munkát, amit tényleg fontosnak és izgalmasnak talál, szóval a lustasága egyfajta szűrőként működik, ami megkíméli őt a felesleges energiabefektetéstől.

Ez a stratégia Lewis szerint azért is áldásos, mert nem őröljük fel magunkat a csip-csup ügyekben, így nemcsak megmarad kreativitásunk a valóban fontos dolgokra, de alapvetően is sokkal kipihentebbek lehetünk!

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top