Életmód

Tényleg annyival egészségesebb a teljes kiőrlésű tészta, mint a sima?

Utánajártunk, számottevő-e a különbség a teljes kiőrlésű és a sima tészták között.

A nagy életmódváltó mozgalmak hatására a sima tészta is bélyeg alá került: hogy lehetne egészséges (pláne diétás), mikor fehér lisztből készül, ráadásul tiszta szénhidrát? De vajon tényleg annyival rosszabb, mint a teljes kiőrlésű változata?

Tényleg annyival egészségesebb a teljes kiőrlésű tészta, mint a sima?

Térjünk rögtön a diétázók legfontosabb kérdésére: mi a helyzet a kalóriákkal? Fél csészényi száraz tésztában 200, míg a teljes kiőrlésűben 180 található. Szénhidrátban is a hagyományos tészta vezet:  41 grammot, a teljes kiőrlésű pedig 35-öt tartalmaz.

Rostban és zsírokban ugyanakkor a teljes kiőrlésű gazdagabb: ebben a mennyiségben 6 g rost, és 1,5 g zsír, míg a sima tésztában 2 g rost és 1 g zsír található.

A rosttartalmán kívül a teljes kiőrlésű tészta tehát alig különbözik a simától. Tény, hogy jobban laktat, de ha alkalomadtán egy hagyományos tésztából készült spagettire fáj a fogad, bátran engedd meg magadnak! Ha pedig a kalóriák jelentős csökkentése a cél, próbáld ki a zöldségalapú tésztákat!

 popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top