Életmód

Kórházi fertőzés tette tönkre Szilvia életét

Kórházi fertőzést kapott a 38 éves nő. Szilvia azóta 39 ezer forint rokkantnyugdíjból próbál megélni.

A 38 éves Szilviát két évvel ezelőtt hasi összenövésekkel szállították kórházba. Olyan durva fertőzést kapott, amelyet követően élete alapjaiban változott meg. Azóta munkaképtelen, 39 ezer forintos rokkantnyugdíjból próbál megélni.

Szilviát megoperálták a kórházban, majd a műtétet követően hazaengedték. Már akkor is mondta az orvosoknak, feszül a hasa, amire azt válaszolták, biztosan a ragtapasz miatt érzi azt. A 38 éves nő másnapra belázasodott, a műtéti sebe szétnyílt, amelyből bűzös, gennyes folyadék folyt.

Visszakerült a kórházba, majd annak ellenére munkaképesnek nyilvánították, hogy a seb továbbra is gennyezett. Amíg a kórházban tartózkodott, a nővérek többször kiabáltak vele, miért nem fürdik már meg, hiszen bűzlik, mintha legalábbis Szilvia tehetett volna a kórházi fertőzésről.

A Blikk úgy tudja, a kórház időközben elismerte felelősségét, de ahhoz, hogy a biztosító fizessen, Szilviának független orvosi szakértői véleményt is be kellene szereznie. A rokkantnyugdíjból ezt nem tudja megfizetni. Szilvia segítségért a szabadságjogi szervezethez, a TASZ-hoz fordult. Az ügyben egyelőre nem sok előrelépést történt, de a szervezet mindent megtesz annak érdekében, hogy érvényesíthesse Szilvia jogait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top