Életmód

Így őrizheted meg a súlyod!

Sokak problémája, hogy a kínkeservesen leadott kilók gyorsan vagy lassabban, de végül visszatérnek, néha még további kilókat is hoznak.

A fogyókúrával kapcsolatban az a rossz hírünk, hogy nem elég végigcsinálni, utána sem lehet visszatérni a rossz étkezési és életviteli rutinokhoz. 

Érdemes szem előtt tartani néhány megfontolást, ha egy életre szeretnéd megőrizni a normál testsúlyodat.

Egyél gyakran! Ez talán furán hangzik, de ha a napi három főétkezés mellé beiktatunk még két kisebbet, kevésbé leszünk éhesek bármikor a nap folyamán. Ezen az öt étkezésen kívül azonban lehetőség szerint ne egyél.

Süss egy nagy adag zöldséget! A sütőben, kevés olajjal vagy olaj nélkül sült zöldségek nagyon finomak, és elég jól eltarthatók a hűtőben. Ha rád jön az úgy ennék valamit érzés, ezek után nyúlj.

A leadott kilókat próbáljuk távol is tartani
A leadott kilókat próbáljuk távol is tartani

Előre oszd be az időd! Ha úgy állsz hozzá a testmozgáshoz, hogy leszaladok a konditerembe, ha jut rá időm, soha vagy nagyon ritkán fogod megvalósítani a terved. Ha azonban részletesen megtervezed a napodat, időt hagyva benne az edzésre, nagyobb a siker valószínűsége.

Vízivási célkeret. Minden étkezés végéig igyál meg legalább négy deci vizet. Ez nem csak a vízszükséglet kielégítését célozza, de lelassít az evésben, és fokozza a telítettségérzetet is.

Alkalmazd a fele-fele szabályt! Étkezéskor ügyelj arra, hogy a tányérodra kerülő fogás legalább felét zöldség és/vagy gyümölcs tegye ki.

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top