Életmód

Dolgozhat a nőgyógyász, aki előre kérte a hálapénzt a rákos betegektől

Dolgozhat az a veszprémi nőgyógyász, aki előre kérte a hálapénzt a rákos betegektől. Az orvost a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, ennek ellenére továbbra is praktizálhat.

150 ezer forint hálapénzt kért a veszprémi orvos a műtétekért a rákos betegektől, míg a vizsgálatok 15 ezer forintba kerültek annak ellenére, hogy államilag finanszírozott, kórházi rendelésekre jártak a betegek. A bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a nőgyógyászt, aki a tárgyaláson elképesztő mondattal védekezett.

Az elítélt orvos ugyanakkor továbbra is praktizálhat. Az RTL Híradóját az orvosi kamara elnöke tájékoztatta arról, a bíróság engedélyezte az orvosnak, hogy folytathatja munkáját. Az onkológus-nőgyógyász még szerdán is rendelt a veszprémi kórházban, nyilvánvalóan ma is fogadja a betegeket. Az Orvosi Kamara Etikai Bizottsága máig nem adott felvilágosítást arról, zajlik-e még a vizsgálat az orvos ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top