Életmód

Népszavazás jöhet az állatkínzók ellen

Aláírásgyűjtésbe kezd az állatvédelmi törvény módosításáért az Igazságot az Állatoknak Egyesület. A népszavazás kiírásához 200 000 aláírásra van szükség.

Április közepétől magánszemélyként gyűjti az aláírásokat Révai Ildikó állatvédő aktivista azért, hogy népszavazást kezdeményezzenek az állatvédelmi törvény szigorításáért. A Facebookon is meghirdetett aláírásgyűjtéshez önkéntes segítők jelentkezését várja az alapítvány.

“2017. április 17-én aláírásgyűjtést kezdeményezünk az állatvédelmi törvény szigorításáért, ugyanis rájöttünk, az online petíciók sajnos nem érnek semmit. Ezért úgy döntöttünk, akárcsak a nolimpiánál, mi is személyesen kiállunk és összeszedjük azt a 200.000 aláírást, mely szükséges ahhoz, hogy népszavazást indítsanak az állatvédelmi törvény szigorításával kapcsolatosan!” – írja felhívásában a szervező.

Ha meglesz a 200 000 aláírás, az alábbi kérdésre kell majd válaszolni:

“Egyetért-e Ön azzal, hogy tényleges szabadságvesztést kapjon az, aki állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetekben a büntetési tétel alsó határa minimum 2 év legyen, valamint támogatja-e azon mellékbüntetés bevezetését, amely a szabadságvesztés főbüntetés mellett alkalmazható, és alkalmas arra, hogy akár 5 éves időtartamra tiltsa el az elkövetőt az állattartástól, illetve, aki az eltiltás hatálya alatt újra állatot kezd tartani, szintén büntetendő legyen?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top