Életmód

Munkahelyet váltana a legtöbb magyar

Azonnal felállna munkahelyéről a magyarok többsége, ha lenne hozzá elég bátorsága, és más munkakörben, sőt más területen helyezkedne el.

Ezer internetező bevonásával készített felmérést a Profession.hu, amiből kiderül, hogy a magyar munkavállalók többsége szívesen kezdene új karriert. Ez a válaszadók 82 százalékában felötlött már, legtöbbjük radikális változást vizionál, nemcsak munkahelyet, hanem területet is váltana.

Míg a legtöbben csak dédelgetik a munkahelyváltás gondolatát, a válaszadók 17 százaléka meglépte, amit kellett, és már új területen dolgozik, 22 százalékuk pedig hamarosan aláírja a kilépőpapírját. Sokan egy konkrét anyagi cél miatt váltanának állást (26 százalék), de még többen vannak azok, akik úgy érzik, teljesen ellehetetlenültek a munkavégzés feltételei a mostani szakmájában (39 százalék).

Érdekes, hogy az alkalmazásban lévő férfiak nyitottabbak a váltásra, mint a nők, viszont a munkanélküliek között inkább az idősebb korosztály váltana szívesen szakmát.

Legtöbbeknek barát, család vagy ismerős nyújtott követendő példát, de a személyes aspektusok inkább a nőkre jellemzőek – a férfiakat az üzleti célok motiválják. Összességében elmondható, hogy a többség nem kap segítséget a pályaváltáshoz.

Sokan vállalkozást indítanak munkahelyváltásként: a válaszadók 4 százalékának van már, 36 százalékuk pedig tervezi, hogy saját vállalkozást indít. A vállalkozási kedv a diplomások körében magasabb, közülük 44 százalék indítana, 8 százalék pedig már megalapította a cégét. A nők közül 32 százalék, a férfiak között 39 százalék tervezi, hogy a jövőben vállalkozást indít. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top