Életmód

5 meglepő hatás, ha nem hordasz melltartót

Az egyik legfelszabadítóbb érzés egy hosszú nap végén, amikor leveszed a melltartódat. Még a legjobb melltartók is kényelmetlenné válnak 10-12 óra viselés után, úgyhogy nem csoda, ha azt érezed estére, hogy már nagyon szeretnéd kiszabadítani a melledet.

A szakértők arra buzdítanak mindenkit, hogy szabaduljunk meg a melltartóinktól, mert sok jó hatása lehet az egészségünkre, ha melltartó nélkül éljük a napjainkat. Az már csak személyes vélemény, hogy a következő öt jó hatás biztos létezik, de azért akinek nagyobb a melle, vagy megereszkedett a szülések és szoptatások során, annak nem lenne akkora buli melltartó nélkül mászkálni az utcán.

A melltartó nélküli élet jó hatásai:

1. A melltartó nem tesz semmit a melleidért. Nem előzi meg azt, hogy megereszkedjenek, sőt egy kutatás szerint épp az ellenkezőjét éred el vele. A tanulmányban azt találták, hogy azoknak a nőknek a mell tartóizmai erősebbek voltak, akik soha nem viseltek melltartót. Ugyanebben a kutatásban 15 éven keresztül figyelték meg az alanyokat, és azt fedezték fel, hogy a melltartóknak semmilyen szerepük nincs abban, hogy milyen egészségesek vagy hogy milyen formájúak lesznek a mellek.

5 meglepő hatás, ha nem hordasz melltartót

2. Javítja a vérkeringést. Elég evidensnek tűnik, hogy ha leveszed a melltartódat, akkor javulni fog a terület vérkeringése, hiszen nem szorítja el semmi tovább a mellkasodat. A jó vérkeringés pedig egészségesebb, simább bőrhöz vezet.

3. A melleid hetykébbé válnak. A fenti kutatásban találták azt is, hogy a melltartó nélküli nők mellbimbói évente átlag 7 millimétert emelkedtek.

4. Jobb érzés. Miért ne élvezhetnéd a melltartómentes kényelmet napközben is? Ha aggódsz, hogy látszani fog a mellbimbód, akkor próbáld ki a topokat, amik nem szorítanak egy kicsit sem.

5. Segít az önvizsgálatban. Közelebbi viszonyba kerülhetsz a melleddel, ha nem hordasz melltartót, több lehetőséged adódik, hogy észrevedd, ha bármilyen elváltozás van rajtuk. Ennek pedig nagy jelentősége van a mellrák felismerésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top