Életmód

Jönnek a digitális sírkövek

Új korszak jöhet a sírkövek piacán egy szlovén vállalkozásnak hála. A szomszéd országban ugyanis feltalálták a digitális sírkövet, ami videón mutathatja be az elhunyt életútját.

Egy szlovén temetkezési vállalat előrukkolt a digitális sírkővel, ami formájában és méretében is egy márvány sírkőre hasonlít, csak van benne egy képernyő, amin alaphelyzetben a megboldogult alapvető adatai láthatók. Viszont ha valaki megközelíti, aktiválódik a szerkezetet, és levetíti a benne tárolt digitális információkat, amelyet még maga az elhunyt, vagy halála után családtagjai töltöttek fel. 

A maribori temetőben felállított prototípus napelemmel működik, ellenáll a külső mechanikus hatások okozta károknak. A cég a digitális sírkövet az európai és az észak-amerikai piacra szánja, a digitális sírkő ára 3000 euró (929 ezer forint), és eddig már ötven megrendelés érkezett a termékre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top