Életmód

Ezért csalják meg a nők a pasijukat a párterapeuta szerint

A technológiának köszönhetően sosem volt még ennyire egyszerű a dolga annak, aki félre akar lépni. De az igazi kérdés az, hogy miért akar egy párkapcsolatban élő nő más férfi ágyában kikötni?

Jeff Forte a The 90-Minute Marriage Miracle könyv írója, párterapeuta adja meg nekünk erre a kérdésre a választ. Szerinte a nők nem csupán a szex miatt csalják meg a párjukat, hanem valamilyen hiányt akarnak ezzel pótolni. Három okot írt le, amit a páciensei leggyakrabban mondanak indoknak, amikor félrelépnek.

1. A kötődés hiánya

Az első és legfontosabb a nők számára egy párkapcsolatban az, hogy érezzék a kötődést. Ettől érzik intimnek a kapcsolatot, és ha ez nincs, akkor üresség marad utána. Egy új pasi, egy kaland pedig új lehetőséget jelent, hogy mással talán meg tudják újra teremteni ezt a kötődést. Jellemzően előbb kialakítják az érzelmi szálat, utána fekszenek csak le az új férfival.

Ezért csalják meg a nők a pasijukat a párterapeuta szerint

2. Bosszú

Jeff Forte tapasztalatai szerint minden ötödik megcsalás azért történik, mert így akar a nő bosszút állni a férjén. Lehet, hogy a pasi megcsalta, vagy csak úgy érzi, csúnyán bánt vele. Sőt gyakran elhangzik a terápiákon az is, hogy azért lépett félre a nő, mert a férje nem segített semmit a gyerekek körül. Mások pedig arról számolnak be, hogy annyira csalódtak a férjükben, amiért az nem törődött megfelelő mértékben a Valentin-nappal vagy a házassági évfordulóval, hogy bosszút álltak érte egy másik pasival.

3. Nem jó a szex

Nem titok, hogy ha stresszes és bonyolult az élet, akkor az nem kedvez a kielégítő szexuális életnek. A szenvedély hiánya azonban a nőt a megcsalásba kergetheti. A férfiak általában a szex mennyiségét keveslik, míg a nőknek inkább a minőséggel van gondjuk. Jeff Forte megosztott pár tipikus mondatot, amit a nőktől hallott ebben a témában: “Szeretném, ha sokkal spontánabb lenne a férjem.” “Bárcsak néha az ágyra dobna.” “Szeretném, ha szenvedélyesebb lenne velem.”

A férjek gyakran abban hibáznak, hogy úgy gondolnak a feleségükre, mint egy háromgyerekes anyára, aki biztos elvesztette már a forró, vad szex iránt az érdeklődését. Pedig nem ez a helyzet általában, és sok nő nem hajlandó egy szenvedélymentes élettel kibékülni, ezért máshol megkeresi a tüzes szexet.

Jeff Forte szerint a Stanford Egyetem szociológusai által kiadott tanulmányra – amiben azt találták, hogy a nők kezdeményezik a válást az esetek 80 százalékában – a férfiaknak figyelmeztető jelként kell tekinteniük, hogy ha szeretnének a házasságban maradni, akkor fektessenek több energiát a kapcsolatba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top