Életmód

Tűzoltó testvérpár mentett életet Sárváron

Egy idős férfi a sárvári buszpályaudvaron lett rosszul, a Veiczer testvérek pedig épp szolgálatban voltak, így megmentették.

Sikeresen újraélesztette Veiczer Krisztián és Veiczer Vilmos tűzoltó főtörzsőrmester azt az idős férfit, aki a sárvári buszpályaudvaron lett rosszul. A bajt a pályaudvar büfése vette észre, aki hangosan kiabálni kezdett, amit meghallottak a szomszédos tűzoltólaktanyában.

A Veiczer testvérek felkapták a parancsnokságon lévő félautomata defibrillátort, és segíteni siettek. A földön fekvő férfinak ekkor már se a pulzusát nem tudták kitapintani, sem légzést nem tapasztaltak nála, ezért azonnal megkezdték az újraélesztést. A lélegeztetést és mellkaskompressziót követően a félautomata defibrillátor segítségével sikeresen visszahozták az idős embert az életbe.

A testvérpár mindeközben értesítette a mentőket, akik néhány percen belül meg is érkeztek. A mentőszolgálat szakemberei stabilizálták a férfi állapotát, és kórházba szállították. A gyors segítségnyújtásnak köszönhetően a nyugdíjas férfi túlélte az esetet.

A katasztrófavédelem honlapjának beszámolója szerint a testvérek “már gyermekkoruk óta tűzoltók szerettek volna lenni – Krisztián álma 1995 áprilisában, míg öccséé, Vilmosé 2002 októberében vált valóra, most már mindketten a sárvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományában szolgálnak. Veiczer Krisztián gépjárművezetőként és a HUNOR mentőszervezet tagjaként, míg Veiczer Vilmos beosztott tűzoltóként őrzi a város biztonságát”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top