Életmód

Kölyökkutyát és pálinkát is vásárolt hamis húszezressel

Egy buszsofőrt is át tudott verni a hamis pénzzel, de egy dohányboltban végül lebukott.

Egy 60 éves férfi tavaly május közepe és június 14-e között összesen legalább hat alkalommal fizetett hamis 20 ezer forintos bankjegyekkel. Májusban Medinán egy boltban fizetett hamis húszezressel, június 1-jén este egy ismerősének adott a húszezresből pálinkavásárlásra, aki azt Szedresben használta fel. Június 4-én egy másik medinai ismerősének adott hamis bankjegyet italvásárlásra, neki azonban a kocsmában nem tudtak visszaadni, ezért azt a Medina–Szekszárd közötti autóbuszjáraton használta fel. Ugyanezen a napon a vádlott kölyökkutyát vásárolt 80 ezer forintért egy ismerősétől, akinek négy hamis bankót passzolt el. Ezután este együtt Gerjenbe mentek egy fesztiválra, ahol külön-külön mindketten a hamis pénzzel fizettek – számolt be róla a Teol.hu.

Június 10-én aztán a férfi Tolnán egy dohányboltban két doboz cigarettát akart venni, ám húszezrese gyanús lett az alkalmazottnak, ezért azt UV lámpa alatt is megvizsgálta. Közölte a férfival, hogy nem fogadja el a pénzt, mire az kiment a boltból azzal, hogy az autójában keres aprópénzt, vissza azonban már nem tért.

Miután a férfit elfogták, a házkutatás során nem találtak nála hamis pénzt. Egy nála rendszeresen házimunkát végző nő azonban ismerte a rejtekhelyeket a házban, így végül ő vett elő még öt hamis bankjegyet, amit a nyomozóknak átadott. A bankjegyekről kiderült, hogy hamisak, azokat tintasugaras eljárással működő digitális, színes nyomtatóval készültek.

A Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top