Életmód

Nem a bűntudat miatt mondott le a pécsi plébános

Gimnazista fiúval folytatott szexuális viszonyt az a pécsi plébános, aki a napokban mondott le, majd eltiltották hivatása gyakorlásától. A pap a bűntudatra hivatkozott, amikor lemondását kérte, most ugyanakkor kiderült, ebből semmi sem igaz.

Tiltott kapcsolata miatt adta vissza reverendáját a kozármislenyi plébános. A Szabad Pécs információi szerint az atya egy Pécsett tanuló gimnazista fiúval keveredett szexuális viszonyba. A férfi hamvazószerdán megkereste a pécsi megyéspüspököt, és bevallotta a “papi hivatással össze nem egyeztethető kapcsolatát”. A plébánost eltiltották a papi működés gyakorlásától.

Az ATV időközben megtudta, az atya nem a bűntudat miatt jelentkezett a pécsi megyéspüspöknél. Arra azt követően került sor, miután egy szülő följelentette a rendőrségen. A plébános azért fordult Dr. Udvardy György megyéspüspökhöz, hogy elkerülje a nagyobb botrányt. Míg korábban arról szóltak a hírek, az atya évekkel ezelőtt keveredett a szexuális viszonyba, most az is kiderült, hogy a kapcsolat a feljelentésig tartott.

Az ATV információi szerint helyben nyílt titok volt a plébános és a gimnazista fiú kapcsolata, mégis sokan sajnálják, hogy elhagyta hivatalát. A pap ugyanis rendkívül népszerű volt a hívek, a fiatalok és a diákok körében is. A férfi hétköznapi emberként élte mindennapjait, a reverendát gyakran pólóra és kapucnis pulóverre cserélte. A sci-fi-rajongó pap rapszövegeket is írt, és rendkívül közvetlen volt a fiatalokkal.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top