Életmód

Így öltözz, ha intelligensnek akarsz tűnni

A nők számára elsősorban munkahelyi helyzetekben nagy dilemma lehet, hogy milyen ruhákat válasszanak, ha szeretnének kompetensnek, intelligensnek, magabiztosnak látszani? Megsúgjuk: nem a nadrágkosztüm a nyerő...

Meglehetősen szexista módon rengeteg vita megy a nők munkahelyi, állásinterjús outfitjei körül. Legyen elegáns, de ne túl kihívó, szoknyát vagy nadrágot viseljen, mennyire lehet dekoltált a ruhája, ha szeretné, hogy komolyan vegyék? A szakértők szerint a legjobb választás általában a csinos, de visszafogott szett, egy friss kutatás azonban rácáfol a korábbi állításra.

Így öltözz, ha intelligensnek akarsz tűnni

A kutatásban 64 alanyt kértek meg, hogy két nőt a fotóik alapján értékeljenek az alábbi paraméterek szerint: intelligencia, munkahelyi sátusz és erkölcsösség. Az első képen a nő rövid szoknyát és kivágott felsőt viselt, a másikon diszkrét felső és hosszú szoknya volt. 

Meglepő módon a “szexibb”, kihívóbb outfitet viselő nőt ítélték intelligensebbnek az alanyok, amiből a kutatók arra következtetnek, hogy a vonzó külsőt még több pozitív személyiségjeggyel kapcsoljuk össze.

Persze az egész úgy, ahogy van, igazságtalan, főleg azért, mert már megint úgy csinálunk, mintha a nők öltözködését kontrollálni kellene, mindenesetre érdemes ennek kapcsán elgondolkodni az egész rendszer hiábavalóságán…

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top