Életmód

Leborotválta a haját, hogy életre szóló leckét adjon kisfiának

A 27 éves nő hetekig gondolkodott azon, hogy anyaként leborotválhatja-e a haját. Végül úgy döntött igen, a kisfia miatt.

“Gimnazista lehetettem, amikor először leborotváltattam a hajam. Aztán egyetem alatt még néhányszor” – kezdi a Pantsuit Nation Facebook-oldalára írt posztját a 27 éves Virginia Mellen. Az egygyerekes maine-i anyuka azután döntött úgy, hogy billentyűzetet ragad, hogy tíz évvel az első alkalom után ismét leborotváltatta a haját.

Leborotválta a haját, hogy életre szóló leckét adjon kisfiának

“Egyesek talán úgy gondolják, hogy ez nem nagy dolog, de nekem nagyon is. Mindig is magabiztosabbnak és vonzóbbnak éreztem magam rövid hajjal, ennek ellenére mikor pár hónapja eszembe jutott a dolog, hezitáltam. Nem voltam benne biztos, hogy egy anyukának illik-e ilyesmi. Féltem, hogy a környezetem azt fogja hinni, megbolondultam, vagy ami még rosszabb, hogy ezzel állást akarok foglalni valami mellett.”

Virginia végül a hosszas töprengés után mégis a borotválás mellett döntött, méghozzá kisfia miatt. Mint mondja, olyan világot szeretne teremteni a kisfiának, ahol az anyák nem azalapján hoznak döntéseket, hogy mások mit gondolnak róluk. “Azt szeretném, ha tudná, nincs olyan, hogy egy anyának így vagy úgy illik kinéznie. Urambocsá’ kell kinéznie. Szóval tegnap leborotváltam a hajam, és tudjátok mit, a fiam még csak észre sem vette.”

Az anyuka a Yahoo Beautynak később elmondta, emiatt az egyszerű tett miatt jobb embernek érzi magát. “Számomra az anyaság legijesztőbb része mindig is a társadalmi nyomás volt – hogy jó anya legyek” – mondja, majd hozzáteszi, mindennap történik valami, ami miatt kétségbe vonjuk saját magunkat, vagy ami miatt úgy érezzük, nem vagyunk elég jók.

Ha belenézek a tükörbe, most sokkal erősebbnek érzem magam. A rövid hajam arra emlékeztet, hogy képes vagyok saját magam miatt döntéseket hozni, függetlenül attól, hogy mit várna el tőlem a környezetem.

Olvass még többet az anyaságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top