Életmód

Nem lesz minden állomáson lift a 3-as metróban

Ha akarnának se tudnának a 3-as metró összes állomására liftet építeni, ugyanis van, ahol ez fizikailag lehetetlen.

Mégsem lesz mindenütt lift a 3-as metró állomásainál, mert van, ahol ez műszakilag kivitelezhetetlen – írja a Magyar Nemzet. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a lapnak úgy nyilatkozott: ahol lehet, ott lesz lift. Emellett a Műegyetem szakemberei kidolgoztak egy szállítóeszközt, mely a mozgólépcsőhöz csatlakoztatva – külső segítséggel – megoldaná a mozgáskorlátozottak lejutását a metróba. Ám a mozgáskorlátozottak érdekképviseletei ezt elutasítják.

Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöke a lapnak úgy nyilatkozott, hogy elfogadhatatlannak tartanak minden olyan megoldást, amely kizárja, hogy bárki önállóan és méltóságteljesen használhasson bármilyen eszközt. A babakocsisok és az idősek számára ráadásul ez az eszköz nem megoldás.

Az esélyegyenlőségi törvény kimondja, hogy akadálymentesítés nélkül nem valósulhat meg hazai beruházás. Alapfeltétel lenne, hogy a közösségi közlekedést mindenki használhassa, függetlenül attól, hogy fogyatékkal élő vagy sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top