Rangos díjat kapott Az állampolgár Kaliforniában

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Ismét magyar filmes siker született egy nemzetközi filmfesztiválon, ezúttal Az állampolgár című film tarolt a 27. Cinequest filmfesztiválon, San Joséban.
2017. 03. 13. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Elhozta a 27. Cinequest filmfesztivál legjobb dráma díját Az állampolgár című magyar film. A Szilícium-völgy népszerű filmfesztiválján Vranik Roland filmje 49 másik ország 131 alkotásával mérettetett meg – írja honlapján a Filmalap.

A Filmalap támogatásával készülő, megrázó szerelmi történet amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és sok humorral mutatja be egy másik országba való beilleszkedés emberi oldalát. A forgatókönyvet Vranik Roland rendező és Szabó Iván, az SZFE tanára közösen írta.

Az állampolgár nemrég a legjobb forgatókönyv díját kapta a Fantasporto filmfesztivál Rendezők Hete (Semana dos Realizadores) programjában Portugáliában.

A kaliforniai Cinequest filmfesztivál szakmai zsűrije a komédia kategóriában Anca Miruna Lazarescu rendezését, az Utazás apánkkal című német–román–magyar–svéd koprodukciót díjazta a legjobb film díjával. A kelet-európai road movie-ban számos hazai filmes szakember – köztük a müncheni filmfesztiválon a legjobb filmzenéért járó díjjal elismert Darvas Ferenc zeneszerző – vett részt.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus