Életmód

Telefonos ügyfélszolgálaton dolgozol? Mondj le az alvásról…

Egy friss kutatás megnézte, melyik állások mellett jut a legkevesebb idő az alvásra. És a telefonos ügyfélszolgálatosoknak van egy rossz hírünk...

Biztosan sokszor érezted már, hogy a munkád mellett szinte egy percet sem tudsz pihenni, de vannak olyanok, akik tényleg nem képesek rendesen kialudni magukat munkájuk mellett. Egy friss kutatás a dolgozók saját beszámolói alapján azt nézte meg, melyek azok az állások, ahol a dolgozók a minimumnak számító 7 óránál is kevesebbet alszanak.

Telefonos ügyfélszolgálaton dolgozol? Mondj le az alvásról... 

Az első helyen a telefonos ügyfélszolgálatosok végeztek, közvetlenül utánuk a közlekedésben dolgozók következtek. Szintén elég keveset alszanak a vasutasok, a nyomdában dolgozók, a felszolgálók és a tűzoltók is – nekik gyakran nem jön össze a hét óra sem.

Az alváshiánynak egyébként súlyos következményei lehetnek: nem csak állandó fáradtsághoz vezet, de hosszú távon növeli az elhízás, a depresszió és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is. A legtöbbet alvók listájára egyébként többek közt az egyházi személyek, a tanárok és a tudósok kerültek fel.

 

Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top