Életmód

7 évesen már céget vezet és egyetemre készül ez a kisfiú

Három és fél éves korában találta ki, hogy céget alapít, ma pedig már több mint 50 ügyfele és több mint hárommillió forintnyi bevétele van.

A kaliforniai Ryan Hickman három és fél éves korában járt a rePlanet újrahasznosító üzemében, az ott látottak pedig annyira lenyűgözték, hogy másnap közölte édesapjával: “Megvan az új bizniszem! A környéken mindenkitől össze fogom gyűjteni az üres konzervdobozokat és üvegeket!”

Ez már több mint három éve volt, a most hétéves kisfiú ma már a Ryan’s Recycling Company nevű cég ügyvezetője és egyben alkalmazottja is. 50 megbízója van, akiktől már több mint kétszázezer üveget és konzervdobozt gyűjtött össze.

Élete felét végigdolgozta (Fotó: www.ryansrecycling.com)
Élete felét végigdolgozta – Fotó: www.ryansrecycling.com

“Azért csinálom, mert az üvegeket bedobják az óceánba és az állatok megbetegszenek tőlük!” – magyarázta a CNN hírcsatornának.

Ryan édesapja, Damion Hickman szerint fia már több mint 11 000 dollárt (valamivel több mint 3,2 millió forintot) gyűjtött össze a munkával. A kisfiú vállalkozószelleme felkeltette a talkshow-házigazda Ellen DeGeneres figyelmét is, akinek műsora további tízezer dollárral támogatta Ryant. Bár a kisfiú azt tervezi, hogy a pénzből egy igazi kukásautót vásárol és szemetesnek áll, szülei inkább egyetemi tanulmányaira tették félre a komoly összeget. A szülők azért megígérték Ryannek, hogy 18 éves korában ő döntheti majd el, hogy mire költi az így keresett pénzt.

Ellen DeGeneres tízezer dollárral támogatta az ifjú cégvezetőt (Fotó: Tumblr)
Ellen DeGeneres tízezer dollárral támogatta az ifjú cégvezetőt – Fotó: Tumblr

A kis cégvezető már most felismerte a vállalati felelősségvállalás fontosságát, a cége által árult pólókból befolyó összeget – eddig több mint 3700 dollárt, vagyis több mint egymillió forintot – adományozott a tengeri emlősökkel foglalkozó Pacific Marine Mammal Centernek.

“Szeretek oda járni és nézni a fókákat – mondta Ryan a CNN-nek. – Az adományból pedig tápot és gyógyszert vesznek nekik.”

“A feleségemmel mindenben támogatjuk, de azt is megmondtuk neki, hogy ha már nem bírja, vagy megunta, nyugodtan hagyja abba – tette hozzá az apuka. – Szeretnénk, ha a barátaival is töltene időt, de őt nagyon boldoggá teszi az újrafelhasználás. Sőt, még pár barátját is beszervezte, és együtt segítik az iskola takarítóját, Mr. Jose-t.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top