Életmód

5 egyszerű jógapóz, amit mindennap kellene végeznünk

Akár jógázol, akár nem, akár kezdő vagy, akár haladó, ha mindennap pár percet szánsz ennek az 5 póznak a gyakorlására, jelentős javulást észlelhetsz majd a testeden és a lelkeden is!

A jógáról még mindig sok körben tartja magát az a téves nézet, hogy csak keresztezett lábbal ülés és hümmögés. Pedig a jóga rendszeres gyakorlásának megkérdőjelezhetetlen pozitív hatásai vannak – az egészségünkre, az állóképességünkre és a lelki egyensúlyunkra nézve egyaránt. Most 5 olyan jógapóz következik, amiről szinte már biztos, hogy hallottál. Jótékony hatásaik miatt ajánlott őket naponta végezni, akár kezdő az ember, akár haladó, sőt akkor is, ha már rájött, hogy a jóga nem az ő útja.

1. Hegytartás

5 egyszerű jógapóz, amit minden nap kellene végeznünk A hegytartás hatékonyan nyújtja a karokat és a lábakat. Felkészít a nehezebb pózokra. 

2. Négypont-tartás

5 egyszerű jógapóz, amit minden nap kellene végeznünk Ezt a pózt azok is szeretni fogják, akik az alakjukon akarnak dolgozni: a hasizmok és a karizmok ugyanis nagyon meghálálják, ha minden nap fél-1 percig kitartod!

3. Gyermekpóz

5 egyszerű jógapóz, amit minden nap kellene végeznünk Ezt a pózt nagyon jól fog esni gyakorolni az egész napos ülés után: megpihen benne a nyak, a vállak, a hát és a derék is. Erőteljes nyugtató hatása van, szuper fegyver a stressz ellen.

4. Kobra

5 egyszerű jógapóz, amit minden nap kellene végeznünk A korba gyakorlásával nemcsak a hátizmaidat és hasizmaidat, na meg a farizmaidat, erősíted, hanem az önbizalmadon és a nyitottságodon is dolgozol.

5. Hullapóz

5 egyszerű jógapóz, amit minden nap kellene végeznünk Ez a póz (kényelmes hanyatt fekvés, csipőszéles terpeszben) igazi ajándék: pihentető és nyugtató hatása van, tökéletes, ha relaxálni szeretnél.

Forrás: YogiApproved

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top