Életmód

Ezért nem jó ötlet az edzőterembe sminkelni

A legújabb trend a hétköznapokon és edzések során is viselhető outfiteket és sminkeket promótálja, de elmondjuk, miért nagyon veszélyes az új divat.

A “sportos divat” akkor válik veszélyessé, mikor már egyáltalán nem a biztonságos és kényelmes sportolást szolgálja, hanem azt, hogy jól nézzünk ki edzés közben. Pedig ne legyenek illúzióink: a fizikai megerőltetés hatására izzadunk, kivörösödik a fejünk, kiszárad a szánk, szóval biztosan jobban nézzünk ki egy péntek esti bulira indulva, mint egy futópadon töltött óra után.

Ezért nem jó ötlet az edzőterembe sminkelni

De ez így is van jól. A sportos szépséget hirdető trendek miatt azonban sok nőnek eszébe juthat, hogy az edzőterembe is sminkeljen, ami viszont borzasztóan rossz ötlet. A problémás bőr sínyli meg a legjobban: a pórusok eltömődnek az izzadt alapozó alatt, és így csak még több pattanás, mitesszer alakulhat ki a bőrön. A kimelegedett bőr beszívja a mérgező anyagokat, és eltárolja őket, hosszútávon pedig a pórusok is kitágulhatnak, ha sminkben sportolunk.

A száraz bőrnek sem tesz jót az alapozóra folyó izzadság: a bőr feszül, kiszárad, akár irritált is lehet. Idővel pedig a rossz szokás hatására fakóbb, kevésbé életteli lesz a bőrünk. Szóval érdemesebb inkább elviselni, hogy arra a néhány órára nem tökéletes a bőrünk – elvégre az egészségünkért dolgozunk közben!

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top