Életmód

9 pszichotrükk, amivel könnyebbé teheted az életed

A kommunikáció néha nehéz dió, akár munkahelyről, akár ismerkedésről van szó. Megkönnyítheted a saját életedet, ha beveted ezeket az ártatlan pszichológiai trükköket, hogy gördülékenyebbé váljon a másokkal való kapcsolattartás.

1. Nézz a szemébe, ha nem tetszik a válasza

Ha nem tetszik a válasz, amit a kérdésedre kaptál, és nem érted, miért azt válaszolta a másik, akkor ne kérdezd meg ugyanazt újra, hanem csak nézz a szemébe. Ettől úgy érzi majd, hogy újra át kell gondolnia, amit mondott.

2. Maradj nyugodt, ha valaki felemeli a hangját veled szemben

Erőltess magadra nyugalmat. Aki kiabál, az általában mérges, és a viselkedéseddel öntudatlanul is tovább szíthatod a tüzet. A méreg gyorsan elszáll, ha nem avatkozol közbe, és átveszi a helyét a bűntudat, ami miatt hamar bocsánatot kér a másik.

3. Ülj közel az agresszorhoz, hogy elkerüld a támadást

Ha egy olyan értekezlet elé nézel, ahol tudod, hogy lesz egy olyan ember, aki agresszívan szokott megnyilvánulni, vagy hogy negatív kritika céltáblája lehetsz, akkor ülj épp az agresszív ember mellé. Lehet, hogy furcsán és kényelmetlenül érzed magad mellette, de megéri, mert ezzel elveszed az agresszió lendületét, és nem rajtad fog csattanni az ostor.

9 pszicho trükk, amivel könnyebbé teheted az életed

4. Emlékezz mindenkinek a nevére, ha népszerű szeretnél lenni

Ha az ismerőseid és kollégáid között népszerű akarsz lenni, akkor rendszeresen szólítsd őket a keresztnevükön, amikor beszélsz velük. Különlegesnek érzik magukat tőle, és megjegyeznek maguknak, hogy milyen kedves vagy.

5. Írd le a gondolataidat, amikor stresszes vagy és szorongsz

Olykor beüt a szorongás, aminek úgy tudod a legjobban elvenni az erejét, ha leírsz mindent, ami eszedbe jut. Úgy érzed ettől, hogy megosztottad a gondjaidat valakivel, ezért újra tudsz normálisan működni és a munkádra koncentrálni. Leveszed a saját válladról a terhet.

6. Kevesebb opciót adj magadnak, ha nem tudsz dönteni

Tévhit, hogy jobb az, ha sok választási lehetőséged van, mert igazából a túl sok lebéníthat, és képtelen leszel dönteni. Négy opciót javasolnak a szakemberek maximum, mert ennyivel bír el az agyunk, ha dönteni kell valamiben. Ennyinél még úgy érzed, van időd mindet átgondolni és megalapozottan dönteni.

7. A helyes póz emeli az önbizalmat

Ez a trükk drasztikus hatással lehet jó irányban az életedre a munkahelyeden és a magánéletedben egyaránt. Hogyan lehetsz magabiztos? A legjobb, ha felveszed azt a pózt, ami magabiztosságot tükröz. Ettől pár perc múlva tényleg magabiztosabb is leszel.

8. Kérj szívességet

Az emberek szeretik, ha úgy érzik, szükséged van rájuk. Ha segítséget kérsz, mondd ki, hogy “szükségem lenne a segítségedre”. Amikor ezzel indítasz, számíthatsz rá, hogy jó szívvel gondolnak rád és segíteni fognak.

9. Melegítsd fel a kezed, mielőtt kezet fognál másokkal

Tudtad, hogy a hideg kéz bizalmatlanságot ébreszt? Ha valakit megérintesz, akkor azt mindenképp meleg kézzel tedd, így megteremted a barátságos légkört egy másodperc alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top