Életmód

Hatnapos korában életmentő műtéten esett át a koraszülött baba

A kis Abiageal a várandósság 23. hetében jött a világra. Alig hatnapos volt, mikor életmentő műtétet hajtottak rajta végre.

Ezzel pedig Abiageal Peters Nagy-Britannia történetének legfiatalabb gyermeke lett, akin ilyen komoly műtétet végeztek el az orvosok. A kislány édesanyja, a 32 éves Louise a Daily Mail című brit lapnak elárulta, mikor az orvosok röviddel a szülés után közölték vele, hogy gyermekének életmentő műtétre van szüksége, attól rettegett, hogy Abiageal nem éli túl a beavatkozást.

“Nem volt más választásunk, mint belemenni a kockázatos műtétbe. Miután kiderült, hogy Abiageal belei három helyen is szétszakadtak, az orvosoknak nem volt veszteni való idejük.” Az édesanya elárulta, a több órás hasi műtét megmentette Abiageal életét.

Hat napos korában életmentő műtéten esett át a koraszülött baba

“Életem leghosszabb órái voltak, amiket a műtő előtti váróban töltöttünk a férjemmel. Amikor aztán nagy sokára megjelent az egyik sebész, elég volt csak az arcára néznünk. Egy szót sem kellett szólnia, mégis tudtuk, hogy a lányunk rendben van, mosolygott ugyanis.”

Hat napos korában életmentő műtéten esett át a koraszülött baba

Az egyébként, hogy a kis Abiageal – aki ír ősei után kapta nevét – miért született hónapokkal a kiírt időpont előtt, az orvosok számára is rejtély. “Mindkét korábbi terhességem komplikációktól mentesen, eseménytelenül zajlott.” A műtét óta Abiageal szerencsére szépen fejlődött, így haza is engedték: eredeti születésnapját, vagyis a napot, amikorra ki volt vele írva édesanyja már otthon ünnepelhették.

Olvass még többet koraszülött babákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top