Életmód

Szerdán végleg bezárták az Alexandra könyvesboltok több mint felét

Március 1-jén bezárták az Alexandra könyvesboltokat, a dolgozóknak is felmondtak. Mindössze négy üzlet nyitott ki csütörtökön reggel. Ennyi maradt hát az országos hálózatból.

Március elsejével bezárták az Alexandra könyvesboltokat. Az 56 üzletből 29-et új bérlők üzemeltetnek tovább könyves üzletként, 27 bolt sorsáról az új ügyvezető dönt majd. A bezárt könyvesboltokban elkezdték a leltározást.

A Napi.hu úgy tudja, a dolgozók munkaszerződését megszüntetik, a februári munkabért és márciusra járó nettó fizetésük 80 százalékát már megkapták. A dolgozók további sorsáról egyelőre nem tudni, az új üzemeltetők átvehetik őket.

Az Alexandra könyvesboltokból huszonnégyet a Janikovszky és Kolosi Kft. üzemeltetne, míg további öt üzlet működtetésére a Nédiosz Kiadó Kft. kötne bérleti szerződést.

A boltok bérletének átadására vonatkozó megállapodás Matyi Dezső korábbi nyilatkozata szerint jogellenes, mert nem adtak felhatalmazást az új ügyvezetőnek, hogy a bérleti jogok értékesítéséről tárgyaljon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top