Életmód

Kipróbálnád a fogyásért ezt a japán trükköt?

Az egyértelmű, hogy a fogyás egyik titka az, hogy sok folyadékot – leginkább vizet – kell innunk. Ezt valószínűleg olyan sokszor hallottad már, hogy a könyöködön jön ki. Azért még tudunk újat mondani róla.

Azt nem biztos, hogy tudtad, hogy ez nem új keletű bolondság és nem valami friss trend, hanem vannak olyan kultúrák, ahol a vízivás ősrégi egészségmegőrző praktika, amit nagy becsben tartanak. Ilyen például Japán, ahol az egyik legmagasabb életkort érik meg az emberek, sőt a japánok a világ legegészségesebb nemzetei között vannak.

Náluk az a szokás, hogy reggel, felkelés után, üres gyomorra megisznak egy nagy pohár vizet annak érdekében, hogy karcsúak maradjanak, elkerüljék a fertőzéseket, és úgy általában megőrizzék az egészségüket.

Megvan a tudományos magyarázata is annak, hogy miért van ilyen jó hatással a karcsúságra és egészségre a víz:

1. A víz rendbe teszi a gyomrot. Ha gyakran morog vagy kavarog a gyomrod, akkor a felkelés utáni vízivás jó hatással lesz rá. Az egyik tanulmány szerint a víz sokkal hatásosabb gyógymód a gyomornak, mint bármelyik savlekötő tabletta. Az eredmény az lesz, ha vizet iszol reggel, hogy sokkal jobb közérzettel vághatsz neki a napnak.

Kipróbálnád a fogyásért ezt a japán trükköt?

2. Megelőzi, hogy nagyon bereggelizz. Reggelizni mindenképp kell, de azért nem mindegy, hogy mennyit eszel. Ha megiszol pár pohár vizet még reggeli előtt, akkor nem érzed majd annyira farkaséhesnek magad, ezzel pedig csökkentheted az adagokat.

3. Még a bőröd is szebb lesz tőle. A hidratálásnak a bőrre is jó hatása van. Persze a szép bőr fogalma szubjektív, de ha már kora reggel pótlod a vizet a szervezetedben, attól simábbá és ragyogóbbá válik egy idő után az arcbőröd.

A legjobb pedig az egészben, hogy nem kerül semmibe, hogy reggel eressz magadnak egy pohár vizet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top