Életmód

Újabb pofátlan módszerrel próbálkoznak a trükkös csalók

A trükkös csalók és tolvajok módszerei kifogyhatatlanok. Ezúttal egy olyan mesével jutott a lakásba a csaló, amit korábban még senki sem vetett be. Vajon, milyen ötletek jutnak még eszükbe?

A pécsi nő azzal a trükkel csöngetett be az idős, nyugdíjas férfi lakásába, hogy sürgősen vécére kell mennie, és a férfi engedje meg neki, hogy használhassa a mellékhelyiséget. Mivel a fürdőszobában ellopható tárgyat nem talált, előbb vízzel, aztán egy pohárka pálinkával kínáltatta meg magát. Amíg az idős férfi kibotorkált a konyhába, a nő ellopta a tulajdonos 150 ezer forintját, majd sietősen távozott a lakásból.

Néhány hónappal később a trükkös tolvaj már egy nőismerősével együtt játszotta el a csalást. Ugyanazzal a “sürgősen használnom kell a vécét” kéréssel mentek be egy családi házba. A kapu nyitva volt, így be sem csöngettek. Azzal ugyanakkor nem számoltak, az udvarban összefutnak a tulajdonossal, akit nem hatott meg a vécére kérezkedés. Azt mondta a nőnek, menjen a bokrok közé, intézze ott sürgős ügyeit. A nő persze nem hagyta magát olyan könnyen lerázni, vécépapírt kért a tulajdonostól. Amíg ő teljesítette a kérést, társa a hűtőszekrény tetejéről ellopta a férfi pénztárcáját a benne lévő 7500 forinttal.

A Pécsi Járásbíróság a napokban tárgyalta a trükkös csalók ügyét. A nőt 1 év 10 hónap börtönre ítélte, továbbá elrendelte egy korábbi ítélettel kiszabott 1 év 7 hónap fogházbüntetés végrehajtását is. A nő társára 1 év börtönt szabott ki, melyet két év próbaidőre felfüggesztett. Az ítélet egyelőre csak a bűntárs esetében emelkedett jogerőre – írja a Bama.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top