Életmód

Ezt az öt dolgot figyeld párkeresés közben a pszichológusok szerint

Ha lenne bevált recept a pártalálásra, valószínűleg nem lenne szükség egy újabb ilyen cikkre, és bár receptet ajánlani most sem tudunk, azért elmondjuk, mi az az 5 dolog, amire midnenképpen érdemes figyelni!

1. Külső helyett kedvesség

Arany igazság és mégis muszáj kihangsúlyozni: a külsőnél sokkal fontosabbak az olyan tulajdonságok, mint a kedvesség, a megértés és a hűség. Ezt persze nehéz olyankor elhinni, mikor a kedves és hűséges férfival szemben egy velőtrázóan jóképű vetélytárs áll. Pedig a tudományos tények azt igazolják, hogy a puszta vonzalom legfeljebb rövid távon tarthat ki – egy hosszú kapcsolatban már sokkal fontosabb a fent említett három tulajdonság.

2. Hasonlóság

Kutatások garmadája igazolja, hogy elsősorban a hozzánk hasonló emberekhez vonzódunk, egy ilyen pár pedig azért is lehet “praktikusabb”, mert kisebb az esély a konfliktusok kialakulására. A közös hobbik, az azonos ízlés ételekben vagy filmekben mind harmonikusabb párkapcsolathoz vezethetnek, ezért nem biztos, hogy érdemes az “ellentétek vonzzák egymást” mondásra apellálni.

Ezt az öt dolgot figyeld párkeresés közben a pszichológusok szerint

 

3. Lelkiismeretesség

Olyat keressünk, aki lelkiismeretes és megbízható, még akkor is, ha eddig nem ez szerepelt első helyen a szexi személyiségjegyek listáján. Az ilyen emberekkel sokkal könnyebb együttműködni, mi is számíthatunk rájuk és a stabilabb bizalomra könnyebben is építkezhetünk.

4. Érzelmi stabilitás

Ez a legfontosabb jellemző a másikban, ami hatással lehet a párkapcsolatunkra. Azok, akik érzelmileg nem olyan stabilak, hajlamosak lehetnek hirtelen hangulatváltozásokra, kiszámíthatatlanok lehetnek, hamar dühbe jöhetnek. A kapcsolat mindig akkor működik harmonikusan, ha a benne élő felek is rendben vannak saját magukkal.

5. Közös hit

És nem vallásos hitről van szó, hanem a közös munkát igénylő kapcsolatba vetett hitből. Fontos, hogy mindkét fél tisztában legyen vele, hogy egy jól működő párkapcsolathoz rengeteg munka és idő kell, a viták pedig (amennyiben a megfelelő keretek között zajlanak) nem feltétlenül negatív élmények, csupán a fejlődés elengedhetetlen állomásai.

 

PsyhcologyToday

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top