Életmód

A dizájner szerint rovarevéshez tervezett készlete mentheti meg az emberiséget

Egyre többen riogatnak azzal, hogy a túlnépesedés következtében kénytelenek leszünk rovarevésre adni fejünket – egy dizájner pedig már megfelelő étkészletet is tervezett hozzá!

2050-re a Föld lakóinak száma elérheti a kilencmilliárdot, ezt pedig nem biztos, hogy elbírja az élelmiszeripar. Egyes tudósok szerint ezért a fenntarthatóság érdekében hamarosan rá kell fanyalodnunk a bogárevésre – az eddig kihasználatlan tápanyagforrás kiaknázására.

Bár sokaknak elrettentően hangzik, hogy a rovarok a tányérra kerüljenek, Kobajasi Wataru, dizájner épp azért dolgozik, hogy kicsit gusztusosabbá tegye a dolgot. A speciálisan kidolgozott evőeszközök a rovarevéshez lettek kifejlesztve: az ujjakra húzható, pálcikaszerű, hegyes karmokkal könnyedén felszúrhatjuk és elropogtathatjuk a bogárkákat, és (Wataru reményei szerint) egy ilyen menő eszközzel inkább csak egy egzotikus kaland lesz az egész.

A dizájner szerint rovarevéshez tervezett készlete mentheti meg az emberiséget 

A rovarevés egyébként egy csomó országban – például Mexikóban, Kínában vagy Ausztráliában is – egészen elfogadott, és egyáltalán nem számít undorító dolognak. 

A különleges dizájntermék egyelőre nem kapható a konyhai felszerelést árusító üzletekben, és az sem biztos, hogy mindenkit meggyőzött a rovarevésről, de ahogy Wataru is mondja, 2050-ig még van idő, hogy az emberek megbarátkozzanak a kellemetlen gondolattal!

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top