Életmód

Aki kövéren lesz terhes, és sokat hízik, még nehezebben fogy le

A terhességük alatt több mint hét kilót felszedő túlsúlyos nők nehezebben adják azt le szülés után, állapította meg egy vizsgálat.

Oregoni kutatók 2000 és 2005 között szült, több mint 1700 túlsúlyos nőtől (a BMI-jük 30 vagy a feletti volt) gyűjtöttek adatokat: a teherbe esés előtti, a szüléskori és a szülés után 8, illetve 18 hónappal mért testtömegeket vették figyelembe. Azt találták, hogy a nők 70 százaléka eleve többet hízott a terhessége alatt, mint amit az ő testtömegüknél még elfogadhatónak tartanak, és komoly gondjaik voltak később a felszedett pluszsúly leadásával is: a terhesség alatt felszaladt kilók majdnem felét nem sikerült lefogyniuk.

Nem nem kell kettő helyett enni!
Nem, nem kell kettő helyett enni!

A túlsúlyos nők esetében eleve több egészségügyi kockázat áll fenn a terhesség alatt: terhességi cukorbetegség, preeklampszia, koraszülés, magas vérnyomás, túl nagy magzat. Erre a meglévő túlsúlyra ráhízni még komolyabb kockázatokat hordoz, figyelmeztetnek a kutatók.

Azt is megfigyelték, hogy minél többet hízott valaki a terhessége alatt, annál kevesebbet tudott leadni, és különösen a fiatal terhesek és az először szülők esetében ragadtak fenn a pluszkilók.

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top