nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aki kövéren lesz terhes, és sokat hízik, még nehezebben fogy le

A terhességük alatt több mint hét kilót felszedő túlsúlyos nők nehezebben adják azt le szülés után, állapította meg egy vizsgálat.
NLCafé
f Ajánlom

Oregoni kutatók 2000 és 2005 között szült, több mint 1700 túlsúlyos nőtől (a BMI-jük 30 vagy a feletti volt) gyűjtöttek adatokat: a teherbe esés előtti, a szüléskori és a szülés után 8, illetve 18 hónappal mért testtömegeket vették figyelembe. Azt találták, hogy a nők 70 százaléka eleve többet hízott a terhessége alatt, mint amit az ő testtömegüknél még elfogadhatónak tartanak, és komoly gondjaik voltak később a felszedett pluszsúly leadásával is: a terhesség alatt felszaladt kilók majdnem felét nem sikerült lefogyniuk.

Nem nem kell kettő helyett enni!
Nem, nem kell kettő helyett enni!

A túlsúlyos nők esetében eleve több egészségügyi kockázat áll fenn a terhesség alatt: terhességi cukorbetegség, preeklampszia, koraszülés, magas vérnyomás, túl nagy magzat. Erre a meglévő túlsúlyra ráhízni még komolyabb kockázatokat hordoz, figyelmeztetnek a kutatók.

Azt is megfigyelték, hogy minél többet hízott valaki a terhessége alatt, annál kevesebbet tudott leadni, és különösen a fiatal terhesek és az először szülők esetében ragadtak fenn a pluszkilók.

Forrás: health.com

Megosztás Facebookon